ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНО


КОИ СМЕ НИЕ               ПРОДУКТИ                 ОБЕКТИ                 ПОЛЕЗНО                 КОНТАКТ
 
"Бибов и Ко" ООД © Всички права запазени.
С какъв стъклопакет се постига по-добра топлоизолация?

Кофициента на топлопреминаване U характеризира топлоизолационните качества на стъклопакета - колкото той е по-нисък толкова по малко топлина ще губим през стъклопакета. При най-често срещания стъклопакет Бяло стъкло / Бяло стъкло той е 2,7W/m2.K, при стъклопакет Бяло стъкло / Ниско емисийно стъкло е 1,4W/m2.K, а ако пакета се напълни и с газ аргон коефициента пада до 1,1W/m2.K. Следователно най-добрия вариант за стъклопакет с две стъкла е Бяло стъкло / Ниско емисийно стъкло напълнен с газ аргон.

Защо стъклопакетите се пълнят с газ аргон?

Аргона намалява коефициента на топлопреминаване през пакета и следователно подобрява топлоизолацията му.

Стъклопакети с каква дебелина произвеждате?

Дебелината на произвежданите от нас стандартни стъклопакети с две стъкла варира от 16мм до 32мм

Каква гаранция давате на вашите стъклопакети?

"Бибов и Ко" ООД дава пет годишна писмена гаранция на стъклопакетите.

Какво е предимството на стъклопакета изработен с огънат дистанционер пред този от сглобен с ъгълчета?

Когато дистанционера се нареже и сглоби с пластмасови ъгълчета е възможно /и обикновенно се получчава/ бутила, който гарантира недопускането на влага в пакета да се прекъсне по ъглите заради ъгълчето /виж снимките по-долу/, което в последствие води до проникване на влага и изпотяване вътре в пакета.

Какви последствия би имало купуването на евтин или произведен в някой гараж стъклопакет и защо не трябва да се правят компромиси с качеството?

За да се намали цената на стъклопакета обикновенно се прави компромис с вида и количеството на вложените за производството му консумативи, а именно: заливката на стъклопакета се прави с евтини лепила, които стареят или са температурозависими и в последствие могат да доведат до отваряне на пакета, за да се спести лепило дълбочината на заливането обикновенно се намалява, което в последствие води до същото /виж снимките по-горе/.
Друг срещан проблем е неправилното поставяне на бутила /прекъснат/, което след време ще доведе до проникване на влага в пакета и "пропускането" на поставяне на адсорбент/силикагел/ в дистанционера, което прави възможна появата на конденз вътре между стъклата /виж снимката по-долу/.
Вида и качеството на стъклото също страдат от цената - масово се използва некачествено стъкло с оптични дефекти или цветни петна.
Често срещан проблем е неправилния подбор на дебелините на стъклата в зависимост от големината на пакета, за да се намали цената се слагат по-тънки стъкла, който при понижаване на температурата или още при монтажа слепват в средата на пакета /виж снимката по-долу/.


Конденз - причини за получване и начини за избягване.

Причините за получаване на конденз по стъклопакетите, дограмата или по външни стени са много:
- Липса на вентилация;
- Готвене и работа с вода в помещението;
- Неподходяща топлоизолация на помещението и др.
За пример:  един човек отделя от 100 до 200гр влага на час, а в нормална кухня се отделя около 1000гр на час.

Използването на стъклопакет с нискоемисиино стъкло би намалило проблема, защото така вътрешното стъкло остава по-топло, но единствения начин тази влага да не кондензира по останалите студени повърхности в помещението е то да се проветрява редовно.

Повече информация за конденза.
Правилно.
Неправилно - отворен бутил при ъглите, недостатъчна дълбочина на заливката, лоша обмазка.
Така изглежда "изпуснал" стъклопакет, в пространството между стъклата е влязла влага и е кондензирала върху външното стъкло.
Така изглежда пакет със слепени в средата стъкла.
НОВИНИ