ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНО


КОИ СМЕ НИЕ               ПРОДУКТИ                 ОБЕКТИ                 ПОЛЕЗНО                 КОНТАКТ
 
"Бибов и Ко" ООД © Всички права запазени.
Ние в "Бибов и Ко" ООД винаги се стремим да внедряваме в производствата си най-авангардните технологии за да могат клиентите ни да получават най-доброто.


Планибел Топ 1.0   Стъкло с меко покритие  и най-добрите топлоизолационни характеристики от Ей Джи Си

С всеки изминал ден доближаваме 2020 година, през която трябва да бъдем подготвени не само да произвеждаме все повече "Зелена енергия" от възобновяеми източници но и да намалим неразумното пилеене на топлина през зимата и  енергия за охлаждане през лятото.
Световния лидер в производство на флоатни стъкла Ей Джи Си активно участва в разработването на нови  продукти  с отлични изолационни характеристики , с които да  помогне в сградите да се намалят енерго загубите.
Планибел Топ 1.0  е сред  най-новите продукти от палитрата на нискоемисионните  стъкла на Ей Джи Си. Това иновативно стъкло с меко покритие  предлага  най-добрата топлоизолация в своя клас  с коефициент на топлопреминаване Ug = 1.0 W /(m?.K) в стъклопакет с  90% аргон!
Сравнено с повечето  нискоемисионни стъкла  , достигащи  коефициент на толпопреминаване Ug = 1.1 W /(m?.K) ,  Стъклото Планибел Топ 1.0  води до 10% намаляване загубите на топлина през стъклопакета  и до спестяване на значителна сума средства за потребителите. Цялата статия.
Още за Top 1.0


SGG Planitherm 4S - Комфорт 4 сезона

4 сезона е мултифункционално стъкло на Saint Gobain Glass - съчетаващо характеристиките на нискоемисийно и слънцезащитно стъкло. 4 сезона е идеално за прозорците на всяка нова и ремонтирана сграда. Характеристиките на това стъкло позволяват ползването на продукта както в жилищния сектор така и за офис сгради, хотели, училища и др. 4 сезона е приложимо във всеки стъклопакет и съвместимо с всички видове дограма.
За повече информация: тук


Какво е "Топъл дистанционер" ?

Когато се изработва стъклопакет дистанцията между двете стъкла се фиксира с дистанционер изработен обикновенно от алуминий. Пространството между двете стъкла остава пълно с въздух или инертен газ /аргон и др./, който всъшност определя голяма част топлоизолационните свойства на стъклопакета. Единственото място където топлоизолационните свойства на стъклопакета са намалени са ръбовете, където между двете стъкла е положен дистанционера - там топлообмена е повишен поради това, че алуминия е много по-добър проводник на топлина от въздуха. Снимката с инфрачервена камера по-долу показва разликите в температурите на ъглите с използването и без използването на топъл дистанционер.По-судените краища водят както до общо намаляване на топлоизолационните свойства на пакета, така и до възможна поява на конденз по краищата му.
Предимства на "топлия дистанционер"

Изработвайки дистанционера от пластмаса значително се подобряват топлоизолиращите му свойства. Температурата по краищата на стъклопакета може да се повиши с до 5С при еднакви други условия. Освен това вече е възможно цвета на дистанционера да е различен от сив - може да е черен, бял, кафяв, сив и др.- общо 9 различни цвята.
С повишаване температурата по краищата на стъклопакета температурата на оросяване /температута, при която е възможна поява на конденз върху повърхността/ се понижава значително, което води до много по-малка вероятност от поява на конденз по вътрешната повърхност на стъклопакета и особено по краищата му.
С отличната си визия и по-добрите изолационни свойства "топлия дистанционер" е висококачествен иновационен продукт с голям потенциал.
Повече информация за топлия дистанционер.


Антибактериално стъкло

"Ей Джи Си Флат Глас" Европа предлага на пазара първото в света цялостно антибактериално решение от стъкло !
Антибактериалното стъкло на "Ей Джи Си" е цялостно иновативно решение, включващо група от продукти от стъкло за остъкляването и дизайна. Тази иновация може да бъде смятана за революционно световно значимо откритие поради факта, че антимикробното действие на стъклата унищожава 99.9% от бактериите, които попадат на повърхността на стъклото и предпазва от разпространението на гъбички и плесени. Тези забележителни качества ги правят идеалното решение не само за места, изискващи перфектна хигиена (болници, поликлиники, аптеки), но и за дома - там където чистотата е необходима ежедневно.
За повече информация тук


Изравняване на налягането в стъклопакета.

При монтаж на стъклопакетите на надморска височина различаваща се повече от 200м от мястото на изработка трябва да се вземат мерки за изравняване на налягането вътре в пакета с това отвън, което би било по-ниско ако пакета се сваля надолу или по-високо ако пакета се качва по-високо от там където е бил изработен. В първия случай стъклата на стъклопакета ще "хлътнат" навътре а във втория ще се "издуят" навън и в двата случая се получават нежелани оптични ефекти когато разликата във височините е по-малка, когато е по-голяма напреженията обикновенно предизвикват спукване още при транспорта или по-късно при по-големи температурни разлики на мястото на монтажа. За избягване на тези проблеми ние прилагаме качествено нов подход, който не изисква сложни доработки преди монтажа, като залепване или пробиване на стъклопакета, като по този начин намаляваме възможностите за грешки и последващо разхерметизиране на пакета.
За илюстрация на гореописаното - виж снимката долу - PVC бутилка затворена в гр.Смолян и свалена в гр.Пловдив.


НОВИНИ